It i vården

KBT på nätet nomineras till pris

Projektet är ett samarbete mellan barn- och ungdomspsykiatrin i Landstinget i Östergötland och forskare vid Linköpings universitet.

– Vi ser mycket goda resultat av att behandla vuxna för ångesttillstånd med KBT-behandling på nätet. Nu vill vi se om vi kan hjälpa även tonåringar med metoden, säger Malin Gren Landell, projektledare och psykolog vid barn- och ungdomspsykiatriska kliniken i ett pressmeddelande.

Behandlingen vänder sig till ungdomar mellan 15 och 19 år. De kan få hjälp om de känner stark oro, till exempel inför sociala situationer. Deltagarna träffar en terapeut i början och slutet av behandlingen. Där emellan hålls kontakten genom e-post i ett krypterat forum och ungdomarna får övningsuppgifter på nätet.

Projektet är en av tolv semifinalister till tävlingen Guldlänken. Där belönas den mest innovativa svenska e-förvaltningsutvecklingen i offentlig sektor till nytta för medborgare och företag. Bakom Guldlänken står Sveriges innovationsmyndighet Vinnova, E-delegationen och Sveriges Kommuner och Landsting i samverkan med konferensen Offentliga Rummet. Vinnaren som utses den 30 maj får ett spridningsstöd på 100 000 kronor.

Vill du få koll på senaste nytt om it i vården direkt i din inbox? Registrera dig här för It i vårdens nyhetsbrev:

Please don't insert text in the box below! Villkor

Senaste nytt

Fler nyheter från It i vården

It i vården

Digitala patientnätverk lyfter vården

It i vården

DI kritisk till förslag på ny datalagstiftning

It i vården

ST-läkare får webbutbildning i farmakologi

It i vården

Forskare dömer ut Google Translate

It i vården

Kritik mot patientkommentarer i nätjournaler

It i vården

Gävle satsar på spyende dockor

It i vården

Svenskt medtekföretag på topp 100-lista

It i vården

Blodgrupp kan hamna på körkortet

It i vården

Digitalt test avslöjar demens


Fler nyheter