Vitalis 2012 It i vården

"Största programmet någonsin"


Hur känns det inför årets Vitalis?
– Det känns fantastiskt roligt och spännande. Det är det största Vitalis hittills och jag upplever att alla jag talar med; utställare, konferensdelegater, talare, moderatorer är så förväntansfulla och det är vi i Vitalisteamet också naturligtvis.

Hur uppmärksammar ni detta jubileum?
– På flera sätt. Vi har en särskild jubileumsföreläsning den 17 april under invigningsblocket som Ragnar Lindblad håller. Den heter "10 år med Vitalis - återblickar och framtidstro". Vi har bett varje moderator på konferensen ha med sig perspektivet ”vad har hänt de senaste tio åren samt spana framåt” när de ställer sina frågor till de medverkande inom det programspår som han/hon/hen är moderator för. Särskild uppmärksamhet åt de nio företag som deltagit som utställare alla 10 gångerna – de uppmärksammas på jubileumsfesten.

Hur har Vitalis utvecklats under dessa år?
– 2003 var Vitalis en konferens som hade 40 konferenspunkter på programmet och en liten utställning cirka 575 kvadratmeter. I år har vi cirka 140 programpunkter, en utställning som närmar sig 2000 kvadratmeter. Vi har ett särskilt programspår för Kommunerna. Konferensen vänder sig till kliniskt verksamma läkare och sjuksköterskor, beslutsfattare in landsting, kommuner och privata vårdgivare. Och om förra året var ”genombrottet” för kommunerna att komma så är det i år de kliniskt verksamma läkarna och sjuksköterskorna som upptäckt Vitalis. Vi tror att de nu ser att de olika frågeställningarna som tas upp i Vitalis konferensprogram är precis det som präglar mycket av deras vardag.

Vad kommer att hända under Vitalis 2012?
– I det stora programmet har vi bland annat stipendieutdelning – två jätteintressanta stipendiater som kommer att berätta om det de får stipendium för vid särskilda föreläsningar den 18 april. Den 16 april klockan 12.00 till den 17 april klockan 12.00 har Vitalis och Vinnova tillsammans en apptävling. Åtta lag tävlar om att göra bästa appen för vården. Vinnarna utses av en jury och det vinnande laget får 50 000 kr .

Vad får besökarna inte missa?
– Utöver ovanstående, så debatten i invigningsblocket, den politiska debatten på Kommundagen, den politiska debatten som avslutar Vitalis, det nordiska Innovationsseminariet den 18 april. Det är så många otroligt viktiga och spännande programpunkter under dessa dagar så det måste vara jättesvårt att välja – programrådet och andra som givit input till programmet har verkligen gjort jubileumsprogrammet till en supergod och riklig buffé med både matnyttigt och godis!


Vill du få koll på senaste nytt om it i vården direkt i din inbox? Registrera dig här för It i vårdens nyhetsbrev:

Please don't insert text in the box below! Villkor

Vi har uppgradert vårt kommentarsystem. Mer info om hur du kommenterar och kommer åt dina gamla kommentarer hittar du på vår FAQ: idg.se/faq

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Blog comments powered by Disqus

Senaste nytt

Senaste blogginläggen

Senaste inläggen

Fler nyheter från It i vården

It i vården

Digitala patientnätverk lyfter vården


It i vården

DI kritisk till förslag på ny datalagstiftning


It i vården

ST-läkare får webbutbildning i farmakologi


It i vården

Forskare dömer ut Google Translate


It i vården

Kritik mot patientkommentarer i nätjournaler


It i vården

Gävle satsar på spyende dockor


It i vården

Svenskt medtekföretag på topp 100-lista


It i vården

Blodgrupp kan hamna på körkortet


It i vården

Digitalt test avslöjar demens


Fler nyheter

Mest läst just nu

  1. It i vården Platta ska modernisera ronden
  2. It i vården Brandvägg sänkte Karolinska
  3. It i vården Personlig journalton försvann
  4. It i vården Gratis app för läkemedelskoll
  5. It i vården Capio Sankt Göran bäst på e-hälsa

Bloggar

Ulf Jacobsson
Hälsa 2.0
Vård IT
Martin Wehlou
Emergent Meccano
Senaste inläggen

Läs senaste tidningen

Fler nyheter