Av det fåtal landsting som finns på plats med montrar under Vitalis sticker Norrbotten ut ordentligt.

– Vi ligger i framkant när det gäller e-hälsa, både nationellt och internationellt. Vi är stolta över våra e-hälsolösningar och därför vill vi passa på att visa upp det vi har, men också berätta om den unika samverkan som finns mellan universitet, kommuner och landstinget i Norrbotten, säger Ulrika Backeström, projektledare för satsningen på Vitalis vid Norrbottens läns landsting.

Utöver en monter som har utvecklats och byggts upp av medverkande i EU-projektet Designlabland, direktsänder man webb-TV under hela mässan. Tanken är att spegla monteraktiviteter, intervjuer med utställare och besökare och rapportera om aktuella trender inom e-hälsa för vård och omsorg. Det går också att chatta direkt med de som medverkar i sändningarna.

Bland gästerna hittills nämns Vårdförbundets David Liljekvist, Bill Crounse, ansvarig för Microsofts satsningar på hälsoområdet, Agneta Granström, landstingsråd från Norrbotten, samt Anna Adelöf från socialdepartementet.

– Webbsändningarna ger oss en möjlighet att synas även hos dem som inte finns här under Vitalis. Därför kommer vi att låta sändningarna ligga kvar så att de som är intresserade kan gå in och titta även när Vitalis har avslutats, säger Ulrika Backeström.

Följ direktsändningarna här.