Berätta lite om dig själv. Vem är du?
– Jag är en Växjöson. Jag har gjort en del utflykter under åren och bland annat bott i Stockholm, men har alltid kommit tillbaka till Växjö. Jag har varit yrkesofficer i åtta år och tjänstgjort i Växjö, Stockholm, Halmstad och som FN-officer. I mitten av 1990-talet tog jag en examen i systemvetenskap och har sedan dess jobbat i IT-branschen, främst inom en stor koncern som numera kallas Saab Group i Växjö.

Vad tar du med dig från tidigare jobb till ditt nya?
– De senaste åren har jag jobbat som IT-chef, CEO, på Linnéuniversitetet. Det jag tar med mig därifrån är att jag kommer från en utbildnings- och forskningsintensiv miljö, något som jag kommer in i nu också. Det ska bli väldigt spännande att se hur jag kan bidra till att utveckla e-hälsa.

Vad blir den största utmaningen?
– Det vet jag inte ännu eftersom jag är novis inom den här domänen. Min erfarenhet säger mig att det kommer att bli att förankra och integrera tankar kring nya sätt att leverera bra service till våra medborgare. Det här är ett nytt sätt att arbeta med vård med nya tekniska möjligheter. Jag kan tänka mig att det finns rätt många möjligheter till hjälp till självhjälp, exempelvis självdiagnostik.